Sisteme de pardoseli si pereti pentru industria alimentara

Sisteme de pardoseli si pereti pentru industria alimentara

Pardoselile din industria alimentara trebuie sa fie intotdeauna foarte bine igienizate si salubrizate.

Pardoselile care se folosesc in domeniul alimentar nu trebuie sa aiba rosturi, dar trebuie sa fie foarte usor de curatat si de igienizat, tratate antibacterian si antifungic, rezistente la contactul cu acizii lactici si sange, sigure la mers si rezistente la trafic intens.

1. SISTEM POLIURETANIC RINOL CRETE

Standard 3-4 mm / Antiderapant  4-5 mm / Trafic intens 6-9 mm

Avantaje pardoseli industria alimentara:

• Raport excelent calitate / pret
• Rezistenta excelenta la trafic pietonal intens, la zgarieturi
• Rezistenta la temperatura intre: 90 grade C – 120 grade C
• Se poate obtine si in varianta antiderapanta
• Se intreţine uşor prin spalare cu degresanţi.
• GARANTIE 5-10 ani

Bucatariile – Sunt spatii functionale care trebuie tratate ca atare. Pardoselile din bucatarie trebuie sa fie antiderapante, durabile, rezistente, fara rosturi, usor de curatat si de intretinut si sa respecte normele de igiena pentru aceste tipuri de spatii.

Sali de mese – Aceste spatii trebuie tratate special prin prisma riscului la care sunt supuse pardoselile din salile unde se serveste masa. Trebuie sa fie rezistente la murdarie (pete/ grasimi-lichide in general) si foarte usor de curatat si intretinut, insa rezistente la trafic intens si nu in ultimul rand estetice.

Spatii tehnice de depozitare alimente – Astfel de spatii solicita o pardoseala rezistenta la trafic si la echipamentele de transport ( transpaleti, lize), necesita o curatare usoara si o intretinere pe masura.
De asemenea aceste spatii sunt anexe ale bucatariilor si se folosesc pentru depozitarea alimentelor. Astfel, pardoselile destinate acestor spatii trebuie sa fie rezistente la temperaturi extreme ( referigeratoare, congelatoare) si la contactul cu agenti chimici, rezistente la impact, antiderapante, durabile si in acelasi timp sa fie usor de curatat si sa respecte standardele de igiena.

Zona de productie – In spatiile de procesare pardoseala recomandata trebuie sa intruneasca urmatoarele caracteristici: sa fie igienica, antibacteriana, durabila, rezistenta la contactul cu acizi lactici si sange, antiderapanta si confortabila. Pardoseala corect aleasa poate reduce starea de oboseala a celor care lucreaza in picioare si poate preveni afectiunile coloanei vertebrale.

Rampe exterior: Se folosesc sisteme poliuretanice de exterior rezistente la inghet-dezghet precum si la trafic de lize sau transpaleti. Sunt antiderapante pentru o aderenta cat mai buna.


Amorsa poliuretanica RINOL CRETE PU 250
0.5-0.8 kg/mp

Strat Intermediar Poliuretanic RINO Crete PU 560
5 kg / mp – 5 mm

Strat Final poliuretanic RINOL Crete PU 565
1 kg/mp

2. SISTEM EPOXIDIC – Industria Alimentara - 3 mm

Avantaje

• Rezistenta excelenta la trafic greu ( lize , transpaleti)
• Antiseptica, antibacteriana, antifungica
• Rezistenta chimica excelenta
• Rezistenta mecanica excelenta
• Se intreţine uşor prin spalari cu degresanţi
• Rezistenta la temperatura : -20 0C ~ 90 0C

Domeniul de utilizare:

Spatii de depozitare, zona de productie, rampe exterioare, etc

• Pereti bucatarii / Sali de mese : Peretii trebuie protejati cu vopseluri antibacteriene, ecologice, rezistente la zgarieturi, rezistente in mediu umed sau cu temperaturi ridicate.


Amorsa epoxidica RESINA 530 + Quart
0,5-1,0 kg/mp + 3-5 kg/mp

Rasina Epoxidica RINOL EP C 523
1.6 – 2.5 kg/mp

Strat final poliuretanic lucios/ mat RINOL S601/ NANOTAN N75
0,1-0,15 kg/mp

3. SISTEM EPOXIDIC pe baza de apa – pereţi – ECOLOGIC

Produs avizat microbiologic

Avantaje :

• Sistem epoxi pe baza de apa
• Sistem economic
• Rezistenta foarte buna la zgarieturi
• Rezistenla la ingalbenire
• Lavabil, se intretine usor prin spalare cu degresanti
• Rezistenta excelenta la apa, solutii alcaline, hidrocarburi

Domeniile de utilizare:

Peretii din bucatarii, spatii tehnice, Sali de mese, zone de productie

• Scafe perimetrale : Zona de imbinare dintre pereti si pardoseala se face din rasini epoxidice astfel incat sa nu perimita dezvoltarea microrganismelor .


Amorsa epoxi / bariera de umidiate RESINA 530W / EPOXCEMENT TIXO
0.2-0.3 kg/mp

Vopsea epoxi pe baza de apa<br /> ITALPOX 70 Wall
0,2-0,4 kg/mp

4. SCAFE din RASINA EPOXIDICA

Avanataje:

• Scafele realizate din rasini sunt continue cu pardoseala
• Nu permit dezvoltarea microorganismelor
• Nu au imbinari ( luft ) si se pot ridica 5-7 cm pe perete

Domeniile de utilizare:

Scafe perimetrale din bucatarii, spatii tehnice, Sali de mese, zone de productie


Rasina epoxi-ciment modelabila
0,1-0,3 kg/ml – H= 3-6 cm

Suna acum!

+40 728 182 875

Consulta un specialist in pardoseli epoxidice sau izolatii